Panouri solare


De ce sa curățați panourile solare?

Panourile solare funcționează permițând luminii sa patrunda în celulele solare. Cu cât mai multă lumină atinge un panou, cu atât acesta va genera mai multă putere. Datorită unghiului ascendent al panourilor solare, acestea sunt mai predispuse la excremente de păsări și acumulari de praf și mizerie generală care nu se spală atunci cand ploua. Acest lucru reduce cantitatea de lumină care lovește panoul si implicit energia produsa. Deoarece cantitatile de energie estimate de producătorii și instalatorii de panouri solare se bazează pe performanțele optime ale panourilor solare curate, această acumulare de murdărie poate afecta negativ capacitatea panoului.Prin urmare, este important să curățați panouri solare pentru a vă proteja și menține investiția.

Unii producători de panouri solare și companii de instalare au impus curățarea acestora ca fiind o condiție a garanției lor. Dacă aveți probleme cu panourile solare, dacă nu aveți dovada curățării regulate a panourilor solare de către profesioniști, este posibil ca panourile solare să nu fie acoperite de garanție.

De ce apa de ploaie nu vă va curăța panourile solare ?

O modalitate bună de a ilustra de ce apa de ploaie nu va curăța panourile solare este uitându-vă la parbrizul auto. Dacă nu ați curățat parbrizul timp de 6 luni, câtă vizibilitate ați pierde? Dacă este lăsat, mizeria de pe parbrizul dvs. s-ar acumula.Chiar dacă automobilul este plouat, ploaia conține particule de praf transportate în aer, care se instalează și se atașează la suprafață după ce apa de ploaie se evaporă. Întregul panou solar este asemenea parbrizului auto, deoarece acestea sunt expuse la aceleași elemente. Vizibilitatea prin parbriz se pierde din cauza pierderii de lumină. Prin urmare, aceleași principii sunt valabile pentru curățarea panourilor solare.